Algemeen

STADSWANDELINGEN IN ECHT


De stadsgidsen van Echt verzorgen in 2019 weer de maandelijkse rondleiding door de straten en steegjes van de “stad”. Deze vindt plaats van mei tot en met oktober op de derde zondag van de maand.
Deze rondleiding is voor iedereen de kans om eens op een andere manier kennis te maken met de historie van Echt en anders te kijken naar de historische gebouwen en monumenten.
De eerstkomende rondleiding vindt plaats op ZONDAG 16 juni en start om 14.00 uur op de Plats te Echt.
Via de van oudsher beroemde “straten van Echt” leidt een deskundige gids U o.a. langs het Vrijthof, dakpannenfabriek de Valk, het voormalige Ursulinencomplex en de monumentale panden aan de Plats en de Grote Straat met allemaal hun eigen geschiedenis. Ook de Sint Landricus/H.Edith Steinkerk en de kapel van de Zusters Karmelitessen (Edith Stein) worden bezocht.
Herkenbaar zijn ook nog de contouren van de stadsgracht rondom Echt. Er wordt uitgelegd waarom Echt juist op deze plek is ontstaan en wordt het heden gekoppeld aan het verleden.
De rondleiding duurt ca. 1,5 uur. De kosten bedragen € 2,- per persoon en kunnen ter plekke voldaan worden aan de betreffende stadsgids. Kinderen tot en met groep 8 van de basisschool mogen gratis deelnemen.
Laat U verrassen!
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Plafond lampen

  3 stuks plafondlampen met trafo, 2 met 2 spots en 1 met 4 spots, lampen werken en zijn compleet met lampjes Lees meer
 • Headline 1

  Verwarmingslamp

  Halogeen verwarmingslamp, type mushroom, ideaal voor terras, overkapping of camping, met trekschakelaar, lamp is zgan, nauwelijks gebruikt, nieuwprijs was 80 euro Lees meer
 • Headline 1

  Bamboe salontafel

  Mooie bamboe salontafel met wit geschilderd blad, diameter 95 cm, hoogte 43 cm Lees meer
 • Headline 1

  Lounge stoelen

  Aangeboden 2 witte hardhouten loungestoelen met perfect zittende kussens, stoelen zijn 70 breed en 80 diep, ideaal voor tuin, terras, overkapping of camping, stoelen hebben bij ons altijd droog gestaan Lees meer
 • Headline 1

  tl-verlichting,tl-buis,tl-lamp

  verschillende tl verlichting compleet en werkend ,GEEN LED,prijs per stuk Lees meer

Laatste reacties