Algemeen

BASISSCHOOL OP DE SLEK EN SCHOOLFRUIT


BASISSCHOOL OP DE SLEK EN SCHOOLFRUIT

Van 12 november t/m 19 april krijgen alle kinderen van BS Op de Slek drie porties groente en/of fruit per week. De school doet mee aan het EU-Schoolfruitprogramma.
Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten
De groente- en fruitlevering die de kinderen krijgen vanuit het EU-Schoolfruitprogramma is een aanvulling op de Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Met de groente- en fruitlevering van het EU-Schoolfruitprogramma (gemiddeld 80 gram per portie) maken kinderen een goede start om de ADH te halen.
Een groepje hulpouders zorgt voor het schoonmaken en verdelen van de groente en het fruit. Op de andere dagen zorgen de kinderen zelf voor het meenemen van een gezond tussendoortje: dit is ook groente of fruit!
In de lessen wordt ook aandacht besteed aan gezonde voeding. Zo wordt er wekelijks op vrijdagmiddag door leerlingen iets gekookt of gebakken in de keuken van de school. Tijdens de Open Dag op zondag 17 maart is er ook een workshop gezonde voeding.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties